🌈 𝐊𝐋𝐄𝐔𝐑𝐄𝐍𝐋𝐈𝐂𝐇𝐓𝐓𝐇𝐄𝐑𝐀𝐏𝐈𝐄 🌈⁣⁣ ⁣⁣

Heb je al eens gehoord van kleurenlichttherapie? Het herstelt het 𝐠𝐞𝐞𝐬𝐭𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤𝐞 𝐞𝐯𝐞𝐧𝐰𝐢𝐜𝐡𝐭 en brengt bestaande energiebanen in 𝐛𝐚𝐥𝐚𝐧𝐬.⁣⁣ ⁣⁣ 𝐊𝐥𝐞𝐮𝐫𝐞𝐧 oefenen een 𝐠𝐫𝐨𝐭𝐞 𝐢𝐧𝐯𝐥𝐨𝐞𝐝 uit op het lichaam en onze geest. 😌 Ook al gebeurt dit min of meer onbewust, toch is het zo dat iedereen emotionele en lichamelijke reacties heeft op het zien van kleuren.⁣⁣ ⁣⁣ 𝐄𝐥𝐤𝐞 𝐤𝐥𝐞𝐮𝐫 𝐥𝐢𝐜𝐡𝐭 𝐡𝐞𝐞𝐟𝐭 𝐳𝐢𝐣𝐧 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐟𝐢𝐞𝐤𝐞 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐢𝐧𝐠. Onderzoeken hebben uitgewezen dat licht van een bepaalde kleur, de aanmaak van 𝐯𝐢𝐭𝐚𝐦𝐢𝐧𝐞𝐧 en 𝐬𝐩𝐨𝐫𝐞𝐧𝐞𝐥𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞𝐧 in het lichaam bevorderen. Kleuren activeren de 𝐬𝐭𝐨𝐟𝐰𝐢𝐬𝐬𝐞𝐥𝐢𝐧𝐠, zorgen voor een betere 𝐝𝐨𝐨𝐫𝐛𝐥𝐨𝐞𝐝𝐢𝐧𝐠 van de cellen en organen etc.⁣⁣ ⁣⁣ 𝐕𝐫𝐢𝐣𝐰𝐞𝐥 𝐚𝐥𝐥𝐞 𝐥𝐢𝐜𝐡𝐚𝐦𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤𝐞 𝐞𝐧 𝐠𝐞𝐞𝐬𝐭𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤𝐞 𝐤𝐥𝐚𝐜𝐡𝐭𝐞𝐧 𝐤𝐮𝐧𝐧𝐞𝐧 𝐦𝐞𝐭 𝐤𝐥𝐞𝐮𝐫𝐞𝐧𝐥𝐢𝐜𝐡𝐭𝐭𝐡𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐞 𝐰𝐨𝐫𝐝𝐞𝐧 𝐛𝐞𝐡𝐚𝐧𝐝𝐞𝐥𝐝: hoofdpijn, migraine, spierpijn, menstruatieklachten, vermoeidheid, couperose, acne etc.⁣⁣ Deze therapie is een hulpmiddel, geen geneesmiddel.⁣⁣ ⁣⁣ Een kleurenlichtbehandeling duurt tussen 20-30 minuten en kan meerdere malen per week.⁣⁣

 


Zien van kleuren

Licht heeft een bepaalde snelheid (golflengte), die wordt gemeten in nanometers. Elke kleur heeft een andere snelheid. Wij kunnen kleuren waarnemen met een snelheid tussen 400 en 700 nanometers. Het oog is het orgaan voor het waarnemen van lichtprikkels.

De verschillende snelheden maken op het oog d.m.v. de zogenaamde kegeltjes in het netvlies (zintuigen in het netvlies) prikkels. Het netvlies bevat ongeveer 6 miljoen kegeltjes; vrouwen hebben er meer dan mannen.

 

 

Verschil tussen licht- en kleurenlichttherapie.Lichttherapie waarin alle kleuren vertegenwoordigd zijn, wordt toegepast bij mensen met bv. psychische problemen zoals winter- of voorjaarsdepressie. Het verschil met kleurenlichttherapie is dat wij behandelen met de afzonderlijke kleuren van het licht met de juiste snelheid (golflengte): zuiver monochroom licht.

Lichamelijke reactie van kleur in ons lichaam.Zonder licht en warmte van de zon is er geen leven. Elke kleur licht heeft zijn specifieke werking. Onderzoeken hebben uitgewezen dat licht van een bepaalde kleur, de aanmaak van vitaminen en sporenelementen in het lichaam bevorderen. Kleuren activeren de stofwisseling, zorgen voor een betere doorbloeding van de cellen en organen etc.


Licht geeft energie.Kleur ontstaat door licht en licht geeft energie. Het bepaalt hoe wij ons mentaal en fysiek voelen en het regelt onze biologische klok. In het daglicht zijn alle kleuren van het kleurenspectrum terug te vinden. Daglicht geeft de mens een groot deel van zijn energie. De meeste mensen van deze tijd hebben een permanent gebrek aan daglicht. Dit ligt vooral aan de veranderde levens- en werkomstandigheden. Terwijl het dagelijkse leven vroeger hoofdzakelijk buiten plaatsvond en de mensen dus bijna voortdurend met de natuurlijke omgeving geconfronteerd werden, speelt het huidige leven zich vooral binnenshuis of op kantoor af. Mensen zijn gevoelig voor veranderingen in daglicht: bv. hoeveel licht in de zomer of winter? In de winter zijn wij meer binnen. Veel mensen kunnen zich dan moeilijker concentreren, hebben stemmingswisselingen, zijn sneller vermoeid. Maar ook in de zomer krijgen de meeste mensen te weinig daglicht.
Volgens onderzoeken zijn er 527.000 mensen die te weinig daglicht zien en 260.000 die tijdens hun werk helemaal geen daglicht zien. Dat is slecht voor de gezondheid! De afwezigheid van daglicht veroorzaakt veranderingen in het lichaam die een invloed hebben op ons algemeen (welzijn) gevoel van welbevinden. Gebrek aan daglicht maakt ons moe, lusteloos en slaperig. We hebben behoefte aan vakantie naar een zonnig land, het effect hiervan is echter maar van korte duur.

Kleurentherapie is een hulpmiddel.Kleurentherapie is een hulpmiddel, geen geneesmiddel. Het herstelt het geestelijk evenwicht en brengt bestaande energiebanen weer in (evenwicht) balans.
Vrijwel alle lichamelijke en geestelijke klachten kunnen met kleurenlichttherapie worden behandeld: hoofdpijn, migraine, spierpijn, menstruatieklachten, vermoeidheid, couperose, acne etc.
Belangrijk is natuurlijk uw manier van leven: genoeg ontspanning, voldoende nachtrust, gezond en kleurrijk voedsel, fruit en meer in de buitenlucht (daglicht).
Een kleurenlichtbehandeling duurt tussen 20-30 minuten en kan meerdere malen per week.


Prijs

1 beurt

6 beurten

10 beurten

 

 

 

€11,00

€60,00

€100,00
Passie
voor schoonheid
  • Ik had een doffe huid en last van pigmentvlekken. Al na enkele behandelingen voelde mijn huid strakker aan en ook de pigmentvlekken verminderden. Super team
    Carina
  • Na elk bezoek zie ik er 10 jaar jonger uit en voel mij ook zo. Bedankt aan het ganse team !
    Myriam Thielemans
  • Elke keer opnieuw pure ontspanning, een behandeling op maat, zeer goed passend advies en na elk bezoek complimenten van mijn omgeving over mijn stralende huid!!
    Griet Valkenaers