Wij hebben de kleurenlichttherapie geïntroduceerd door Prof Dr. Harald Brost.

Kleurenlichttherapie herstelt het geestelijke evenwicht en brengt bestaande energiebanen in balans.

De kracht van kleuren
Kleuren oefenen een grote invloed uit op het lichaam en onze geest. Ook al gebeurt dit min of meer onbewust, toch is het zo dat eenieder van ons emotionele en lichamelijke reacties heeft op het zien van kleuren. Zodra wij een kleur zien, voelen wij ons vrolijk, teneergeslagen, optimistisch of depressief en worden we door de kleur aangetrokken of afgestoten. Licht en kleur vormen een eenheid, het een is zonder het ander niet denkbaar. Zonder licht is er geen leven. 

 


Zien van kleuren

Licht heeft een bepaalde snelheid (golflengte), die wordt gemeten in nanometers. Elke kleur heeft een andere snelheid. Wij kunnen kleuren waarnemen met een snelheid tussen 400 en 700 nanometers. Het oog is het orgaan voor het waarnemen van lichtprikkels.

 

De verschillende snelheden maken op het oog d.m.v. de zogenaamde kegeltjes in het netvlies (zintuigen in het netvlies) prikkels. Het netvlies bevat ongeveer 6 miljoen kegeltjes; vrouwen hebben er meer dan mannen.

Verschil tussen licht- en kleurenlichttherapie.Lichttherapie waarin alle kleuren vertegenwoordigd zijn, wordt toegepast bij mensen met bv. psychische problemen zoals winter- of voorjaarsdepressie. Het verschil met kleurenlichttherapie is dat wij behandelen met de afzonderlijke kleuren van het licht met de juiste snelheid (golflengte): zuiver monochroom licht.
 
Lichamelijke reactie van kleur in ons lichaam.Zonder licht en warmte van de zon is er geen leven. Elke kleur licht heeft zijn specifieke werking. Onderzoeken hebben uitgewezen dat licht van een bepaalde kleur, de aanmaak van vitaminen en sporenelementen in het lichaam bevorderen. Kleuren activeren de stofwisseling, zorgen voor een betere doorbloeding van de cellen en organen etc.

Licht geeft energie.Kleur ontstaat door licht en licht geeft energie. Het bepaalt hoe wij ons mentaal en fysiek voelen en het regelt onze biologische klok. In het daglicht zijn alle kleuren van het kleurenspectrum terug te vinden. Daglicht geeft de mens een groot deel van zijn energie. De meeste mensen van deze tijd hebben een permanent gebrek aan daglicht. Dit ligt vooral aan de veranderde levens- en werkomstandigheden. Terwijl het dagelijkse leven vroeger hoofdzakelijk buiten plaatsvond en de mensen dus bijna voortdurend met de natuurlijke omgeving geconfronteerd werden, speelt het huidige leven zich vooral binnenshuis of op kantoor af. Mensen zijn gevoelig voor veranderingen in daglicht: bv. hoeveel licht in de zomer of winter? In de winter zijn wij meer binnen. Veel mensen kunnen zich dan moeilijker concentreren, hebben stemmingswisselingen, zijn sneller vermoeid. Maar ook in de zomer krijgen de meeste mensen te weinig daglicht.
Volgens onderzoeken zijn er 527.000 mensen die te weinig daglicht zien en 260.000 die tijdens hun werk helemaal geen daglicht zien. Dat is slecht voor de gezondheid! De afwezigheid van daglicht veroorzaakt veranderingen in het lichaam die een invloed hebben op ons algemeen (welzijn) gevoel van welbevinden. Gebrek aan daglicht maakt ons moe, lusteloos en slaperig. We hebben behoefte aan vakantie naar een zonnig land, het effect hiervan is echter maar van korte duur.

Kleurentherapie is een hulpmiddel.Kleurentherapie is een hulpmiddel, geen geneesmiddel. Het herstelt het geestelijk evenwicht en brengt bestaande energiebanen weer in (evenwicht) balans.
Vrijwel alle lichamelijke en geestelijke klachten kunnen met kleurenlichttherapie worden behandeld: hoofdpijn, migraine, spierpijn, menstruatieklachten, vermoeidheid, couperose, acne etc.
Belangrijk is natuurlijk uw manier van leven: genoeg ontspanning, voldoende nachtrust, gezond en kleurrijk voedsel, fruit en meer in de buitenlucht (daglicht).
Een kleurenlichtbehandeling duurt tussen 20-30 minuten en kan meerdere malen per week.


Passie
voor schoonheid
  • Ik had een doffe huid en last van pigmentvlekken. Al na enkele behandelingen voelde mijn huid strakker aan en ook de pigmentvlekken verminderden. Super team
    Carina
  • Na elk bezoek zie ik er 10 jaar jonger uit en voel mij ook zo. Bedankt aan het ganse team !
    Myriam Thielemans
  • Elke keer opnieuw pure ontspanning, een behandeling op maat, zeer goed passend advies en na elk bezoek complimenten van mijn omgeving over mijn stralende huid!!
    Griet Valkenaers