Harmony Concept: van huidverbetering tot opsteekkapsel

Meer dan 28 jaar geleden startte Peggy Lemmens in de kelder van haar ouders een kapsalon annex schoonheidssalon dat focuste op behandelingen met kruiden en planten in combinatie met medische toestellen zoals de hydrafacial. Vandaag legt ze zich samen met haar dochter Fedra toe op behandelingen op maat, transformaties en kleurenanalyse. Verwend van top tot teen... inclusief make-up en haren? Het is een zeldzaam concept in ons land.


 

“Toen mijn dochter in 2014 in de zaak kwam beslisten we enkel nog de haren van onze klanten die ook voor een gelaats- of lichaamsbehandeling komen, te kleuren, knippen en brushen”, zo steekt Peggy van wal. “Een totaalconcept dat enorm wordt gesmaakt. Onze klanten komen van over gans België voor concept van huidverbetering of voor een totale make-over met kleurenanalyse maar ook voor bruidsmake-up, bruids- en suitekapsels”

Huidverbetering op maat

Om uit te zoeken waar de tekorten zich in onze huid manifesteren, vangt Peggy - zoals ze dat bij elk eerste bezoek doet - aan met een huidanalyse met een huidmeetstation. "In functie van de resultaten van die analyse starten we - in samenspraak met de klant - een welbepaalde behandeling op", Vertelt Peggy. "Daarbij vertrekken we nooit vanuit een merk maar vanuit een totaalbehandeling waarmee nooit vanuit een merk maar vanuit een totaalbehandeling waarmee we resultaat effect te sorteren. "uit resultaat blijkt dat we vooral hydratatie en elastine in onze huid tekort hebben.Daar gaat Fedra - Peggy's dochter die sinds 2014 meewerkt in het salon - straks op werken maar eerst mogen we even verpozen in de wellness.


Hello flamingo!

Van de strak ingerichte bovenruimte in wit, paars- en grijstinten, nemen we de trap naar beneden naar een gezellig ingerichte kelderruimte met stoeltjes en bar. Nadat we ons hebben omgekleed, komen we in de tuin terecht waar een roze flamingo ons vanuit het zwembad uitnodigend toelacht. De (infrarood)sauna laten we dit keer links liggen - het is immers

 

tropisch warm buiten - maar in het zwembad met jacuzzi vinden we het heerlijk verpozen. Een uurtje later worden we al opgeroepen voor onze Time Control gelaatsverzorging van Dr. med. Christine Schrammek. De ideale behandeling naar verluidt om het gelaat een boost te geven en er jonger te laten zien. Meer dan een uur neemt Fedra ons gelaat onder handen met een bindweefselmassage en een heerlijk verkwikkende massage met ijsbollen. Die werken niet alleen kalmerend, ze laten de ingrediënten dieper in de huid indringen en zorgen voor een glow op ons gelaat. Een kleine tien minuten led-therapie doet hetzelfde met onze huid als de lentezon met de tuin. “Led-therapie is ontwikkeld door de NASA om een oplossing te bieden voor het helen van wondjes in de ruimte”, voegt Peggy verklarend toe. “De resultaten zijn ongezien.” Na de behandeling voelt onze huid niet alleen goed gehydrateerd aan, ze straalt ook.

Massage met pluimen

Vervolgens is het tijd voor een lichaamsbehandeling met heerlijk geurende producten van Germaine de Capuccini. Het ritueel vangt aan met een massage met Nautilus en Color Nucellus schelpen en grote veren van oosterse oorsprong. Vooral wanneer de veren ons lichaam beroeren, krijgen we kippenvel... De sensatie is heerlijk. Mmm, denken we, dat moeten we thuis ook eens proberen... Vervolgens peelt Fedra onze huid met droge natuursponsen en brengt ze essentiële olie op basis van lavendel op ons lichaam aan. Nadien volgt een goudpakking op basis van – tja hoe kan het ook anders goud en bodycrème. Nadat we ons een half uur later hebben gedouched brengt ze als afsluiter Tantasia van Jane Iredale aan, een fantastische selftanner die de huid lichtjes bruint en een mooie gloed geeft. Lichter dan zelfbruiner en veiliger ook want het risico op vlekken is nihil. We kunnen het beamen want wanneer we de dag nadien dit artikel zitten te schrijven, zijn we lichtjes gebruind alsof we een dag of vier in de zon hebben gezeten.

 

Wifi aan

“Sinds dit voorjaar werken we ook met de producten van Evenswiss, leider in signalling cosmetics, een wereldwijd unieke technologie die je kan vergelijken met wifi en die de communicatie binnen de huid herstelt”, vertelt Peggy. “Trek je de wifi in huis uit het stopcontact dan werkt er niets meer. In de huid is dat niet anders. Evenswiss-therapie trekt de aanmaak van elastine en collageen weer op gang en verjongt zo de huid van binnenuit. Vier keer per jaar kunnen onze klanten zich ook gratis komen laten testen onder de huidscanner deze gaat diep in de huid de stand van zaken opmeten. Een service die enorm gesmaakt wordt want zo kunnen de klanten merken hoe goed onze behandelingen wel werken.” Als toemaatje worden we nog gemaquilleerd met de minerale make-up van Jane Iredale en worden onze haren gebrushed. “Ook in ons kapsalon hebben we het natuurlijke aspect doorgetrokken”, vertelt Peggy, “ik kleur met biokleuringen en heelwat van onze klanten laten zowel hun gelaat als hun haar bij ons doen.” Annick, directrice van dit blad, ziet er geweldig uit, stralend gemaquilleerd en tien jaar jonger... in een namiddag tijd. Hier komen we ongetwijfeld nog eens terug.

Passie
voor schoonheid
  • Ik had een doffe huid en last van pigmentvlekken. Al na enkele behandelingen voelde mijn huid strakker aan en ook de pigmentvlekken verminderden. Super team
    Carina
  • Na elk bezoek zie ik er 10 jaar jonger uit en voel mij ook zo. Bedankt aan het ganse team !
    Myriam Thielemans
  • Elke keer opnieuw pure ontspanning, een behandeling op maat, zeer goed passend advies en na elk bezoek complimenten van mijn omgeving over mijn stralende huid!!
    Griet Valkenaers